5+5+5=i10 Više od desetke!

Potpuno novi Hyundai i10 nudi daleko više nego što očekujete od savremenog gradskog automobila urbanog dizajna.
Tri petice čine novi i10 posebnim.

Predstavljamo Vam potpuno novi model i10

  • 5+2 godine garancije – sva Hyundai vozila imaju jedinstvenu garanciju 5+2 godine bez ograničenja broja pređenih kilometara, koja će Vam omogućiti da bezbrižno uživate u Vašem automobilu dugi niz godina.
  • 5 putnika – novi i10 je među retkim modelima u svom segmentu koji može biti registrovan za 5 osoba. Ovome doprinosi prostrana zadnja klupa i prtljažnik, najveći u klasi.
  • 5 najmodernijih sistema bezednosti – najnaprednija tehnologija u segmentu (LKA, FCA, HBA, DAW, ISLW)

5 najvažnijih sistema bezbednosti koji izdvajaju novi i10:

 

Sistem pomoći za ostanak u traci (LKA)

Sistem pomoći za ostanak u traci (LKA)

Sistem pomoći za ostanak u traci (LKA) koristi prednju kameru da nadgleda linije na putu. U slučaju nenamernog napuštanja trake, sistem će najpre upozoriti vozača, a zatim upotrebiti kontra obrtni moment kako bi auto vratio u traku.

Sistem za izbegavanje sudara pri kretanju unapred (FCA)

Sistem za izbegavanje sudara pri kretanju unapred (FCA)

FCA je aktivna bezbednosna funkcija koja vozača upozorava u kritičnim situacijama, pri čemu će, ukoliko je potrebno, automatski kočiti. Korišćenjem prednje multi-funkcionalne kamere FCA funkcioniše kroz tri faze. Najpre se vozač upozorava vizuelno i zvučno, zatim se prema procenjenoj opasnosti kontroliše kočenje, i na kraju, ukoliko je eventualni sudar neizbežan, maksimalnom silom kočenja pokušava izbegnuti ili makar maksimalno smanjiti eventualna šteta. Sistem je aktivan pri brzinama od 10 km/h pa nadalje, a može da detektuje vozila i pešake.

Upozorenje vozača na umor (DAW)

Upozorenje vozača na umor (DAW)

Bezbednosni sistem DAW povećava sigurnost stalnim nadzorom i analizom uzoraka vožnje. Kad se prepozna uzorak umora ili rastresenosti, sistem DAW upozorava vozača zvučnim upozorenjem i sa porukom u kojoj mu predlaže kratku pauzu.

Automatska duga svetla (HBA)

Automatska duga svetla (HBA)

Manje stresa i maksimalna vidljivost. Sistem noću prepoznaje nadolazeća vozila iz suprotnog smera kao i vozila u istoj voznoj traci ispred, s toga prema potrebi automatski menja duga u kratka svetla. Kada više nema vozila, vraćaju se duga svetla za bolju vidljivost.

Sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova (ISLW)

Sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova (ISLW)

Sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova, koristi postavljenu kameru u predelu unutrašnjeg ogledala, kako bi Vas obavestio o ograničenjima brzine i zabranama preticanja.

Novi i10 pored toga što prostorom ne zaostaje za modelima iz jačih segmenta, opciono može biti opremljen kao bilo koji drugi model iz nekog većeg segmenta (bežični punjač, multimedijalni uređaj sa navigacijom od 8”, Full LED svetla, Alu felne 16, Android Auto, Apple Auto, Smart key).