Održan 16. Sajam automobila Auto Expo

Od 08. do 11. 12. 2022. održan je 16-ti Sajam automobila u Kragujevcu pod nazivom “Auto Expo”. Učešće su uzele sedam auto kuća, tri domaće, tri iz Čačka i jedna Kraljeva. Posetiocu su mogli da pogledaju najnovije modele 10 svetskih proizvodjača automobila.

Marić centar kao ovlašćeni prodavac vozila za Kraljevo i okolinu je po sedmi put uzeo učešće na ovom sajmu i u sajamskoj hali izložio pet najprodavanija modela i10, i20, Bayon, Tucson i Ioniq 5. Model Ioniq 5 koji je potpuno električno vozilo na baterije po prvi put je prikazan posetiocima Sajma u Kragujevcu. Moderan i elegantan dizajn automobila privukao je najveću pažnju većine posetilaca a ujedno je taj izloženi model bio I najskuplji eksponat na Sajmu sa cenom od 65.890 eur.

Stručni žiri na čelu sa predsednikom komisije najtrofejnijim srpskim automobilistom Čedomirom Brkićem dodelio je Marić Centru i nagradu za najbolji automobil na struju Hyundai Ioniq 5.

Predstavnici Marić centar smatraju da je izlaganje bilo uspešno I da će efekte od promocije imati u narednim mesecima. Prošlogodišnji efekat sajma se osetio I u vreme Beogradskog sajma, kada su posetioci ovog sajma odlučili da baš u Marić centru kupe novi Hyundai.